Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/shopomni/public_html/root/footer.php on line 5
Curtea Europeana de Justitie a hotarat ca filtrele ISP sunt interzise, potrivit legislatiei Uniunii Europene

Calculatoare,componente,monitoare,camere supraveghere
Selectati moneda:


Cos cumparaturi

0 Produse


Produse retinute

0 Produse
Home
ACASA  » Curtea Europeana de Justitie a hotarat ca filtrele ISP sunt interzise, potrivit legislatiei Uniunii Europene
Categorii
Producatori

Curtea Europeana de Justitie a hotarat ca filtrele ISP sunt interzise, potrivit legislatiei Uniunii Europene   (2011-12-12 17:03:26)
 
Curtea Europeana de Justitie a decis ca hotararile instantelor nationale care solicita unui furnizor de servicii internet (ISP) instalarea unor sisteme de filtrare pentru prevenirea descarcarii ilegale de fisiere sunt interzise, potrivit legislatiei Uniunii Europene.

Hotararea face referiri la un caz in care compania belgiana de muzica SABAM a obtinut o hotarare judecatoreasca emisa de Tribunalul de Prima Instanta de la Bruxelles impotriva furnizorului de servicii internet Scarlet Extended SA, privind utilizatorii care downloadeaza ilegal muzica prin intermediul retelelor peer-to-peer. 

Instanta a dispus ca Scarlet sa impiedice utilizatorii sa continue sa incalce drepturile de autor, insa hotararea a fost atacata in fata Curtii de Apel de la Bruxelles, bazandu-se pe faptul ca aceasta ar incalca legislatia U.E., astfel incat cazul a fost deferit Curtii Europene de Justitie. 

Curtea Europeana de Justitie a decis ca detinatorii de proprietate intelectuala se pot adresa instantelor nationale, insa aceste hotarari trebuie sa fie conforme cu limitarile stabilite de legislatia U.E. In acest sens, s-a facut referire la Directiva privind comertul electronic, care statueaza ca autoritatile nationale nu trebuie sa adopte masuri care ar forta un ISP sa efectueze o monitorizare generala a informatiilor de pe reteaua sa. 

Curtea Europeana de Justitie a precizat ca hotararea instantei belgiene ar duce la "o incalcare grava a libertatii de desfasurare a activitatii Scarlet". 

Curtea de Justitie a mentionat ca exista cerinta gasirii unui echilibru intre dreptul de proprietate intelectuala si libertatea de a desfasura o activitate, intre dreptul la protectia datelor cu caracter personal, inclusiv a adreselor IP si dreptul de a primi sau comunica informatii, ultimele trei dintre acestea nefiind respectate de catre instanta belgiana. 

Curtea si-a manifestat, de asemenea, preocuparea asupra modului in care acest gen de hotarari ar restrange libertatea de informare, intrucat astfel de sisteme de filtrare nu ar putea distinge in mod adecvat intre continutul legal si cel ilegal, ceea ce ar conduce la blocarea downloadarilor legale si ar genera o incalcare grava a reglementarilor europene. 

Autentificare
Cont nou
Recuperare parola
Newsletter
Nume, prenume (optional)
   Dezabonare newsletter
Forum
Download oferte excel

Produse cu discount


Produse cu cadou


Produse la promotie

Stiri
HP si Alcatel-Lucent
Unul din patru angajati
Cel mai mare atac DDoS al
75 milioane variante
Adobe anunta o
Apple iOS detine o cota
Hackerii folosesc vechiul
Oracle lanseaza sistemul
...toate stirile
Fotografiile si filmele prezentate pentru produse au caracter informativ, pot contine accesorii neincluse in pachetul standard si pot exista diferente intre acestea si produsul respectiv. Specificatii tehnice sunt informative, pot contine erori de operare si pot fi modificate fara instiintare prealabila. Atat pozele, filmele cat si specificatiile tehnice nu constituie obligativitate contractuala. Preturile, ofertele si situatia stocului pot fi schimbate fara o notificare prealabila.Site-urile listate sunt raspunzatoare de continutul propriilor site-uri. Marcile inregistrate care se regasesc in cuprinsul acestui site, apartin proprietarilor de drept.Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site fara acordul scris al Omni Tech srl. In cazul unor neclaritati va stam la dispozitie.  Copyright calculatoare.com.ro © 2008
Solutie de comert electronic OmniTech
Ghidul tau autentic de shopping. Smartbuy.ro - preturi si comparatii Viziteaza magazinul OmniShop.ro pe ShopMania